• Latest news

Կաղամբի եւ բրոկոլիի բաղադրության մեջ առկա նյութը պաշտպանում է աղիների քաղցկեղից. հետազոտություն

21 օգոստոսի, 2018  23:48

Որոշ խաչածաղկավոր բանջարեղեններ, այդ թվում՝ կաղամբն ու բրոկոլին, նվազեցնում են աղիների քաղցկեղի զարգացման հավանականությունը: Սա, իհարկե, նորություն չէ, սակայն մինչեւ վերջերս մասնագետները չգիտեին, թե ինչու են այդ մթերքներն այդքան օգտակար: Ֆրենսիս Կրիկի ինստիտուտի մասնագետներին հաջողվել է լույս սփռել այդ հարցի վրա:

Պարզվում է՝ դրական ազդեցություն է ունենում ոչ միայն բջջանյութը, այլեւ հակաքաղցկեղային միացությունները, որոնք արտադրվում են այս բանջարեղենները ծամելու պրոցեսում:

Հայտնի է, որ, ինչպես եւ մաշկը, աղիների պատերը նույնպես մշտապես թարմանում են, ինչի համար 4-5 օր է պահանջվում: Սակայն թարմացման պրոցեսը պետք է խստորեն վերահսկվի, հակառակ դեպքում, հնարավոր է քաղցկեղի կամ բորբոքումների առաջացում:

Միացությունը, որը հայտնի է ինդոլ-3-կարբինոլոմ, արտադրվում է բանջարեղենը ծամելու ընթացքում: Կարեւորը, որպեսզի դրանք նվազագույն ջերմային մշակման ենթարկվեն:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Վստահու՞մ եք արդյոք ժողովրդական բժշկությանը։
Այո, գրեթե միշտ ժողովրդական բժշկությանն եմ դիմում։
Որոշ ճիշտ բաներ ժողովրդական բժշկության մեջ երեւի կան։
Ոչ, միայն գիտահեն բժշկությանն եմ վստահում։