• Latest news

Ինչո՞վ է վտանգավոր սնյուսը. քաղցկեղ, պարադոնտոզ, տախիկարդիա եւ հիպերտոնիա   

14 փետրվարի, 2020  22:38

Ծխախոտի, մասնավորապես՝ սնյուսի օգտագործումը մեծացնում է բերանի խոռոչի, ենթաստամոքսային գեղձի, կերակրափողի եւ թոքերի քաղցկեղի զարգացման ռիսկը: Բարձր ռիսկային խմբում են դեռահասները, որոնց սիգարներ չեն վաճառում՝ պնդում են Ռոսպոտրեբնադզորի փորձագետները:

RG-ի հաղորդմամբ՝ սնյուսի օգտագործումը կարող է հանգեցնել նաեւ պարադոնտոզի, տախիկարդիայի եւ հիպերտոնիայի:

Մասնագետների խոսքով՝ դրա օգտագործման ժամանակ օրգանիզմ են ներթափանցում 10 անգամ ավելի շատ նիկոտին, քան սովորական սիգարի օգտագործման ժամանակ: Ամենաթունդ սիգար կա 1,5 մգ նիկոտին, այն դեպքում, երբ սնյուսը պարունակում է 22 մգ նիկոտին: Սնյուսից հրաժարվելն ավելի դժվար է: 

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Վստահու՞մ եք արդյոք ժողովրդական բժշկությանը։
Այո, գրեթե միշտ ժողովրդական բժշկությանն եմ դիմում։
Որոշ ճիշտ բաներ ժողովրդական բժշկության մեջ երեւի կան։
Ոչ, միայն գիտահեն բժշկությանն եմ վստահում։