• Latest news

Կարելի՞ է արդյոք աղից ամբողջությամբ հրաժարվել

15 փետրվարի, 2020  21:08

Կարելի է շատ տարբեր կարծիքներ լսել այն մասին, թե արժե արդյոք աղից ամբողջությամբ հրաժարվել. ինչ-որ մեկը աղը վնասակար է համարում, մյուսը պնդում, որ առանց դրա չի կարելի:

Բժիշկ Սերգեյ Ագապկինը «Արգումենտի ի ֆակտի» պարբերականին հայտնել է, որ, իր կարծիքով, սնունդ պատրաստելիս աղից հրաժարվելը առողջությանը վնաս չի հասցնի:

Նրա խոսքով՝ մարդու օրգանիզմի նատրիումի քլորիդի օրական պահանջը կազմում է 10 գրամ (համարժեք է աղի 4 գրամին): Սակայն օրգանիզմն այս նյութի մեծ մասը ստանում է տարբեր մթերքներից:

«Տարբեր սննդամթերքներում կա մեծ քանակությամբ նատրիում: Անգամ եթե ամբողջությամբ հրաժարվեն կերակուրը լրացուցիչ աղիացնելուց, դա օրգանիզմում կնորմալացնի նատրիումի քլորիդի պարունակությունը»,- ասել է մասնագետը:

Ըստ նրա՝ սննդակարգում աղի քանակության վերահսկումը հատկապես կարեւոր է հիպերտոնիկների համար. արժե, որ նրանք դադարեն կերակուրին աղ ավելացնել. դա կօգնի ավելի լավ վերահսկել ճնշումը, քանի որ սննդակարգում աղի ավելցուկը նպաստում է օրգանիզմում ջրի զսպմանը եւ ճնշման բարձրացմանը:

Մասնագետը խորհուրդ է տալիս աղի փոխարեն օգտագործել համեմունքներ, թարմ կանաչի, բողկ, ծովաբողկ, կիտրոնի եւ խնձորի հյութ: Կերակուրին դրանց հավելումը կհարստացնի դրա համը եւ թույլ կտա չտուժել աղի բացակայությունից:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում

loading...

 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն եք պատրաստ վճարել բժշկական ապահովագրության համար։
Աշխատավարձի 7-10 տոկոսը
10 000 դրամ եւ ավելի
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 5000 դրամ
Ոչ մի դրամ