• Սննդակարգ

Միջերկրածովյան՝ առողջության համար, WW՝ նիհարելու. 2019 թվականի լավագույն սննդակարգերը

Միջերկրածովյան՝ առողջության համար, WW՝ նիհարելու. 2019 թվականի լավագույն սննդակարգերը

Միջերկրածովյան սննդակարգը միանգամից մի քանի վարկանիշային աղյուսակների առաջին տեղում է հայտնվել, որոնք դիետոլոգներն ավանդաբար նոր տարվա սկզբին կազմում են որպես սնվելու խորհուրդ տրվող տեսակներ...

Ամեն փայլուն բան ուտելի չէ. Մասնագետները մտահոգված են հրուշակագործական արտադրանքի վրայի փայլերով

Ամեն փայլուն բան ուտելի չէ. Մասնագետները մտահոգված են հրուշակագործական արտադրանքի վրայի փայլերով

Բնականաբար, գոյություն ունեն նաեւ ուտելի փայլեր, սակայն ամերիկյան Food and Drug Administration-ը զգուշացնում է, որ հաճախ հրուշակագործական արտադրանքը զարդարելու համար օգտագործում են նաեւ ոչ ուտելի դեկոր...

Քաղցկեղի զարգացման ռիսկը կապված է ցածր սննդային արժեքավորություն ունեցող մթերքների օգտագործման հետ. հետազոտություն

Քաղցկեղի զարգացման ռիսկը կապված է ցածր սննդային արժեքավորություն ունեցող մթերքների օգտագործման հետ. հետազոտություն

Բարձր եւ ցածր ԴԻ FSAm-NPSո-ով հիվանդների մոտ քաղցկեղի բացարձակ ցուցանիշները 10000 մարդու շրջանում տարեկան կազմել են համապատասխանաբար՝ 81.4 եւ 69.5 դեպք…

Ձիթապտղի յուղը կարող է պաշտպանել սրտի եւ գլխուղեղի կաթվածներից. հետազոտություն

Ձիթապտղի յուղը կարող է պաշտպանել սրտի եւ գլխուղեղի կաթվածներից. հետազոտություն

Ինչպես հայտնի է, ապոլիպոտպրոտեին A-IV-ն (ApoA-IV) կարող է նվազեցնել սրտի եւ գլխուղեղի կաթվածների վտանգը: Սա արյան պլազմայի սպիտակուց է, որի խտությունը մեծանում է սնունդ ընդունելուց հետո...

Ցածր ածխաջրային դիետան կարող է կրճատել կյանքի տեւողությունը չորս տարով. Ուսումնասիրություն

Ցածր ածխաջրային դիետան կարող է կրճատել կյանքի տեւողությունը չորս տարով. Ուսումնասիրություն

Ուսումնասիրությանը մասնակցել է 45-64 տարեկան 15.400 մարդ, որոնք լրացրել են իրենց կողմից սննդի եւ խմիչքների ընդունման վերաբերյալ հարցաթերթիկները՝ չափաբաժինների հետ միասին...

Թաիլանդում ինչո՞ւ է յուրաքանչյուր երկրորդ վանականի մոտ առկա ավելորդ քաշ կամ ճարպակալում

Թաիլանդում ինչո՞ւ է յուրաքանչյուր երկրորդ վանականի մոտ առկա ավելորդ քաշ կամ ճարպակալում

Վանականներն ուտում են այն, ինչ իրենց տալիս են. նրանք չպետք է ունենան սնունդի նախապատվություններ: Ուստի ստացվում է, որ նրանք հաճախ օգտագործում են ոչ առողջ սնունդ, որը նույնիսկ փոքր քանակությամբ բերում է գիրացման...

Ցածրկալորիական սննդակարգը տղամարդկանց համար ավելի օգտակար է, քան կանանց

Ցածրկալորիական սննդակարգը տղամարդկանց համար ավելի օգտակար է, քան կանանց

Մասնագետները նշում են, թե սա չի նշանակում, որ կանայք պետք է հրաժարվեն ցածրկալորիական սննդակարգից: Սակայն կանայք պետք է հասկանան, որ իրենց սննդակարգը պետք է առավելագույնս բազմազան լինի...

Ցածրորակ հավի մսի հետ կապված իրավիճակը շարունակում է անորոշ մնալ

Ցածրորակ հավի մսի հետ կապված իրավիճակը շարունակում է անորոշ մնալ

Անբարեխիղճ ներմուծողների եւ վաճառողների պատճառով տեխնիկական հավի միսը առանց որեւէ պիտակավորման բաց վաճառվում է սուպերմարկետներում եւ արագ սննդի կետերում, հիմնականում՝ ֆարշի տեսքով: Ստացվում է, որ վերջնական սպառողը տեղեկացված չէ վաճառվող ապրանքների իրական որակի մասին...

Վաղ ընթրիքը նվազեցնում է քաղցկեղային ուռուցքների զարգացման հավանականությունը․ հետազոտություն

Վաղ ընթրիքը նվազեցնում է քաղցկեղային ուռուցքների զարգացման հավանականությունը․ հետազոտություն

Այն մարդկանց շրջանում, ովքեր շուտ ժամի են ընթրում, վերոնշյալ ուռուցքների զարգացման հավանականությունը 20 տոկոսով փոքր է նրանց համեմատ, ովքեր ընթրում են երեկոյան ժամը տասից հետո…

Սննդակարգի փոքր խախտումները օգնում են նիհարելուն

Սննդակարգի փոքր խախտումները օգնում են նիհարելուն

Հետազոտությունը, որը հրապարակվել է Journal of Consumer Psychology ամսագրում, ցույց է տվել, որ մարդիկ, որոնք շաբաթական մեկ անգամ շեղվում են սովորական սննդակարգից, նույնքան ավելորդ քաշ էին կորցնում, որքան նրանք, ովքեր խստորեն պահպանում էին սննդակարգը...

«Առանց գլյուտենի» շատ մթերքներ իրականում գլյուտեն պարունակում են. հետազոտություն

«Առանց գլյուտենի» շատ մթերքներ իրականում գլյուտեն պարունակում են. հետազոտություն

Հետազոտության հեղինակների խոսքով՝ ցելիակիայով հիվանդների մոտ կարող են ախտանշաններն արտահայտվել ոչ ամեն անգամ գլյուտենի հետ շփվելիս, սակայն ամեն անգամ տեղի է ունենում օրգանների վնասում...

Ճաշացանկում ծովամթերքներ ընդգրկելը դրական է ազդում ֆերտիլության վրա․ հետազոտություն

Ճաշացանկում ծովամթերքներ ընդգրկելը դրական է ազդում ֆերտիլության վրա․ հետազոտություն

500 զույգի մասնակցությամբ նրանց հետազոտությունը ցույց է տվել, որ մեկ տարվա ընթացքում երեխա բեղմնավորելու հավանականությունը նրանց շրջանում, ովքեր ամեն շաբաթ մեծ քանակությամբ ծովամթերք են գործածել, ավելի բարձր է եղել…

Նախաճաշին նարինջի հյութ խմող երեխաները ավելի հաճախ են տառապում ճարպակալումով

Նախաճաշին նարինջի հյութ խմող երեխաները ավելի հաճախ են տառապում ճարպակալումով

Ըստ նրանց հետազոտության՝ առավոտյան նարինջի հյութ խմող երեխաները մեկուկես անգամ ավելի հաճախ են ունենում ավելորդ քաշ կամ ճարպակալում՝ այն հասակակիցների համեմատ, որոնք հյութեր չեն խմում...

Ցածր ածխաջրային սննդակարգն օգտակար է 1-ին տիպի դիաբետով մարդկանց համար․ հետազոտություն

Ցածր ածխաջրային սննդակարգն օգտակար է 1-ին տիպի դիաբետով մարդկանց համար․ հետազոտություն

Ցածր ածխաջրային սննդակարգեր նախընտրած կամավորներին ինսուլինի ավելի փոքր չափաբաժին է պահանջվել (օրական միջինը 0․40 միավոր մարմնի մեկ կիլոգրամ զանգվածի համար), քան մյուս մասնակիցներին...

  • Տեսանյութեր
 
  • Արխիվ
 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Դուք որքա՞ն փող եք պատրաստ ամեն ամիս նվիրաբերել հոգեկան հիվանդների վերականգնման համար:
2500 դրամ
5000 դրամ
10 000 դրամից ավելի
Ոչ մի